Nole: Dobro režirana predstava

недеља, 4. децембар 2016.

Nole: Dobro režirana predstava


Odmah na početku bih naglasio da nemam ništa protiv Novaka, zapravo divim mu se. Mene  nerviraju široke narodne mase, zvane ovce, koje gutaju sve što im se servira, sa velikim zadovoljstvom.
Đoković je za mene uspešan čovek, kome se divim zbog jedne stvari – samodiscipline. Za početak, jede hranu bez glutena, za šta treba velika disciplina, jer nema ničega lepšeg od pufnastog, mirišljavog peciva punog glutena i šunke (eventualno sira).




Za sport je potrebna psihička stabilnost. U zadnje vreme se govori kako se Novak posvetio meditaciji i nalaženju unutrašnjeg mira. Trebalo je ranije to da uradi. Svaka mu čast. I da više nikada ne bude broj jedan, on je uspeo u životu.

Ipak, sa druge strane, narodu treba idol. Neko kome će se diviti i njegove pobede doživljavati kao svoje. Bezbroj puta sam čuo kako Đokovića omalovažavaju u svetu zato što je Srbin. Gluposti! Na taj način se formira stav ''Jadni mi Srbi, mi smo mnogo dobri, a nas svi mrze, zato što su svi zli.''
''Jadan Nole, on je dobar i human i zabavan dečko, a stranci ga ne vole, jer  je Srbin''.
Osvestite se, stranci ni ne znaju gde je Srbija. U najboljem slučaju će pomisliti da je u pitanju Sirija, ili neka oblast u Rusiji.


Narod vatreno brani Novaka, stvarajući od njega novog Isusa. On je pošten, plemenit, human, duhovit, pomaže svima, uvek je nasmejan, porodičan čovek...
Nedavno sam upitao majku ''Misliš li da Đoković vara ženu?''
Sablaznila se. ''Neeeee. Da li si ti normalan?''
Ne znam da li mu je zavirila u spavaću sobu i kako može sa sigurnošću tvrditi da ne vara, ali me je njena ubeđenost zapanjila. Pre bi poverovala da JA varam svoju devojku, nego Đoković svoju ženu.
On je dobar otac, veran muž, požrtvovan prijatelj... Odakle sve to znate? Da li ga lično poznajete?
Većina ljudi nisu svesni šta znači PR (Pi-Ar).


Dobar PR menadžer će pozvati sve paparace koji su slikali Đokovića sa drugom ženom i podmititi ih da ne objave te fotografije. Zatim će uceniti urednika da ne objavi skandaloznu vest vezanu za njega. Nakon toga će svima njima poslati tekst u kome ga hvali i ,preko raznih mehanizama, ubediti ih da to objave.
Skandala nema, a u javnosti je kreirana idealna slika.
Svaka njegova izjava je dobro naučen tekst. Govor u kome on pozdravlja sina i suprugu, svoje Srbe i verne fanove je prethodno napisan. Zna se kojim redom će pozdraviti porodicu (Ako se cilja na porodične ljude), a kojim redom Srbiju (Ako se cilja na patriote).
Narod uživa u dobro režiranoj predstavi i ne shvata da je u pozorištu. Nemam ništa protiv toga, ako to usrećuje publiku, ako im pomaže da na kratko skrenu misli od sopstvenih problema.


Javne ličnosti i moraju voditi računa o svom imidžu, zbog toga što se njima greške ne opraštaju. Zbog toga se angažuju menadžeri, PR-evi, učitelji govora, istraživači javnog mnjenja. Prvo se saznaje šta narod želi, a onda mu se to servira i dobro naplati.
Sve je to u redu, ali mi je žao mase podložne manipulaciji.

Volite koga god hoćete, divite mu se, ali uključite malo i mozak, jer nije svaka predstava ona o Mesiji. 

4 коментара :

  1. Slažem se s ovim tezama. Sve je režija, a hvala Bogu da ga imamo i kao takav, sa sve tom režijom, neka nam je živ i zdrav milion godina. Jer, kakvi smo, mogao je da okrene ćurak pa da i ne pomene svoju zemlju.
    I u vezi s režijama: sećam se, u ono vreme kada je njegov otac postao vrlo omražena ličnost u Srbiji, što zbog nekih novinara koji su gubili posao zbog njega, što zbog nekih teta koje je "šetao" i zbog sveukupne njegove nadmenosti, ko da je on sam neka zvezda, nije bilo emisije u kojoj je neko njegovo priao o Novaku, a da se ne istakne kako "Novak mnogo voli, obožava itd tatu"!! Mamu nikada nisu pominjali, a smela bih da se kladim da Novak, ako ne više mamu, bar podjednako voli i mamu i tatu.

    ОдговориИзбриши
  2. Donekle se slazem sa tekstom

    ОдговориИзбриши