Pravda za Pepu Prase

понедељак, 8. децембар 2014.

Pravda za Pepu Prase


Čitam naslov u novinama ''Zorana Mihajlović vezuje pojas Pepi Prasetu''. Jezivo.

Gospođa ministarka je odlučila da se u najstrože kazni prikazivanje neprimerenog sadržaja na tv-u. Ne, nisu u pitanju porno filmovi. Ne, nije ni ''Farma''. Ni Stanija, ni Soraja, ni Era Ojdanić... U pitanju su programi u kojima se propagira nebezbedna vožnja, vožnja u alkoholisanom stanju , ili nevezivanje pojasa tokom vožnje. Kažu, staviće cenzuru na Brusa Vilisa u filmu ''Umri muški'', jer nije vezao pojas tokom vožnje jugića u jednoj od akcionih scena. 
Baš mi je drago što naša ministarka misli na omladinu i savetuje decu da je Pepa Prase pravi huligan, jer nije vezao pojas, kao ni ostali svinjčići u njegovoj porodici.
Ipak, javlja mi se jedno krucijalno pitanje. Ko je ovde lud? Pepa Prase! Da li naši zakonodavci misle da smo ludi, ili da nas ne zanima politička scena zemlje u kojoj živimo. U pitanju je klasično prodavanje magle. Dok ministarka gleda crtaće i beleži ko nije vezao pojas i koji akcioni junak je pijan vozio Ferari, niko ne progovara o ranijim aferama vezanim za ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.
Šta se dešava sa Skadrom na Bojani, zvanim ''Koridor 10''? Verujem da je Ajfelov toranj brže izgrađen. Šta se dešava sa Koridorom 11 i iznenadnim Zoraninim inspekcijama? Sve novine su brujale o tome kako je ministarka zatekla prazno gradilište, bez radnika i mašina.
Možda će nas građevinci iznenaditi, pa će iznenada nići infrastruktura kao u ''Petom elementu'' ili nekom drugom futurističkom filmu.
Iz ministarstva pozdravljaju odluku gospođe Mihajlović, objašnjavajući kako će nove izmene zakona o bezbednosti u saobraćaju uticati na smanjenje udesa i smrtnih slučajeva na putevima. Dakle, ako Sunđer Bob i Patrik vežu pojas dok voze svoj čamac u Koralovu, tinejdžeri neće mrtvi pijani sesti u automobil i zakucati se u prvu banderu.
Nije bitno što je asfalt ispucao, pa nam automobili poskakuju tokom vožnje, što je većina krivina neosigurano, znakovi iščupani i pretopljeni, putari ''kraduckaju'', a narod gine... Bitno je da Pepa Fucking Prase veže pojas!

3 коментара :

  1. Ovako nam generalno mažu oči na svim poljima. Mislim da decu treba da vaspitavaju roditelji,a ne filmovi i crtaći. Ili ja grešim što pokušavam da vaspitavam moje. MOžda je dovoljno pustiti crtani.
    Mnogo ti bre komplikovano ovo za ostavljanje komentara. Uvek mi treba 2 pokušaja. Ne znam zašto...

    ОдговориИзбриши
  2. Lepo si se osvrnuo na onaj oprobani sistem; uka, buka na vuka, a lisica meso jede, koji je lepo zaživeo kod naših političara, a koji opet misle da smo mi maloumni itd. itb.

    ОдговориИзбриши
  3. Hvala puno! :) Iskreno, još učim ove tehničke stvari, ne znam ni kako se podešavaju komentari... Nisam ništa menjao, ali mi mnogi kažu da je teško ostaviti komentar. Ne znam... :D

    ОдговориИзбриши