Muškarci se nikada nisu plašili jakih žena

недеља, 25. јун 2017.

Muškarci se nikada nisu plašili jakih žena


Sedim sa devojkom koja se izdaje za jaku, sposobnu ženu. Ona svakom muškarcu odbrusi i postavi ga na svoje mesto. Priznaje mi da joj fali ljubav. Kaže, htela bi da ima nekog svog, ali se muškarci plaše da joj priđu. Dolazimo do te famozne rečenice Muškarci se plaše jakih žena.
Izneću nekoliko primera, na osnovu kojih mislim da je ovu rečenicu izmislila žena koja je i nakon pedesete ostala sama i , očigledno nezadovoljna time, morala je da nađe opravdanje.
Prvo, muškarci se ne plaše jakih žena. Osobe koje imaju muške genitalije, a plaše se nekoga, naročito jakih žena, nisu muškarci. Navedite mi jedan razlog zašto bi se plašili? Ostvarenog muškarca niko ne ugrožava. Kada je svestan svog uspeha, njega tuđi uspeh ne plaši. Svi ostali ne treba ni da dolaze u razmatranje.



A sada jedna velika istina koja se krije iza ove čuvene rečenice. Jeste li spremni? 

Muškarci se ne plaše jakih žena, samo ne žele da imaju ništa sa drskim i odbojnim ženama. 

A ova dva pojma se, nažalost, često mešaju.
Poznajem uspešne i ostvarene devojke koje su potpuno prijatne za razgovor. Dozvoljavaju svima da im priđu i često same započinju razgovor. Uvek su nasmejane. Svesne su svoje jačine i nemaju potrebu da se bilo kome dokazuju. Ukoliko im ne prija neki momak, ljubazno će mu se zahvaliti. Ipak, ostaviće dobar utisak. Neće glumatati nadrkane šefice.
Takvih žena se niko ne plaši i nikome nisu odbojne. Istinski jake žene su srećne i kad su same, ne treba im niko da ih upotpuni, a često su u srećnim vezama. Nađu nekog podjednako jakog i uživaju, bez dokazivanja i nadmetanja.
Kakve su žene koje tvrde da se muškarci plaše wonder woman? To su, obično, one krhke i emotivne, koje se kriju iza maske kučke.
Uvek znaju sve i spremne su u milisekundi da pronađu hiljadu kontraargumenata kako bi ti dokazale da su u pravu.



Imaju stalnu potrebu za nadmetanjem i priznavanjem. Često se deklarišu kao feministkinje, a potajno vape za muškarcem. Kada uđu u vezu, manje su od makovog zrna. Lome se i trude oko muškarca, kako ga ne bi izgubile. Ako ga i izgube, to je zato što se muškarci plaše jakih žena.
U gradu su na nivou. Sede pravo, piju svoje piće i imaju leden pogled. Kada im priđe muškarac, više će se baviti argumentima i odgovorima kojima bi ga bolje poklopila, nego flertom. Pošto poto žele da mu dokažu da ih neće tako lako odvući u krevet i da se oko njih muškarac mora boriti. Naglasiće kako su uspešne i samostalne i kako im ne treba muško da bi bile srećne. Zašto onda kad se napiju, otvaraju svoje srce?

Ne osuđujem ih, samo mi ih je žao. Dođe mi da ih pomazim posle te rečenice i kažem:

Ne brini, pilence, naći će se i za tebe neko. Samo spusti malo masku, pokaži svetu da si i ti čovek od krvi i mesa. Ako moraš dominirati na poslu (što mi je potpuno opravdano i u redu), ne moraš i u kući. Opusti se, radi ono što ti se iskreno radi, a ne ono što si pročitala u Cosmopolitan-u. 

0 коментара :

Постави коментар