Zato što smo jednaki, zato ste i same

субота, 30. јануар 2016.

Zato što smo jednaki, zato ste i same


Svi govore o ravnopravnosti među polovima. To je, osim homoseksualaca, Islamske države i plate premijera države, postala omiljena tabu tema. Slažem se sa većinom žena oko njihovih prava. Smatram da sve polove treba tretirati jednako. Dati svima jednake plate i ne smatrati da je žena nekvalifikovani radnik, samo zato što će jednog dana otići na porodiljsko bolovanje. Istina je da će time poslodavac biti na gubitku, plaćaće doprinose nekome ko mu ne donosi zaradu, ali to je jedini način da se produži vrsta, a samim tim i radna snaga.

Međutim, smatram da su žene u većoj meri te koje diskriminišu same sebe. Iako sam muškarac, imam dovoljan broj bivših devojaka, sestara i drugarica, da mogu zaključiti kako finkcioniše ženski mozak.
One se ne takmiče sa muškarcima, već međusobno. To je ono što ih koči. Dok se dve menadžerke takmiče koja je uspešnija, treći menadžer (muškarac) je uradio posao i postao direktor. On se kasnije fokusirao na porast profita, dok je njegova koleginica direktorka više vodila računa o tome da li je nova radnica pumpala usta, ili su prirodna. I zašto sve kolege gledaju u njenu zadnicu, kad on ima lepšu?
Naravno, nisu sve žene takve. Onim drugim, poput Meril Strip u ''Đavo nosi Pradu'' skidam kapu. To se zovu liderke.
Privatno, postavlja se pitanje Šta žene žele? Jasno je kao dan, žele da se osećaju sigurno, bezbedno uz svog muškarca. On se potrudi da se one osećaju sigurno, pruži im sve što požele i onda postaje – previše mekan. Šmokljan.
Dakle, treba im pružiti sve i tretirati ih kao princezu, ali moramo imati meru, kako im ne bismo dosadili.
Nedavno sam jednoj drugarici rekao ''Vi žene ste počele nenamerno da hvatate muškarce na foru Budi džentlmen''.
''Veruj mi, ništa tu nije nenamerno,'' odgovorila mi je.
Žele da budu hladne, da se femkaju, kako bi zadržale vašu pažnju, a onda se iznenade kada ih više ne pozovete.
Pridržaćete im kaput, otvoriti vrata, privući stolicu... Onda će tražiti da im dodate pikslu i sipate šećer u čaj. A onda će reći drugarici '' Dosadan je, radi sve što mu kažem. Meni treba pravo muško''.
Drugi slučaj, zvani sastanak. Pozovete je da izađete i dobijete odgovor ''Pa... ne znam...''
Na takav odgovor, možete samo poslati ''Ok'', jer nemate nameru da ubeđujete nekoga, osim ako niste druga godina srednje škole i mnogo vam se sviđa Milica iz drugog pet.
Šta se onda dešava? Opet grešite. Trebalo je da se borite za nju. Trebalo je da je naterate da izađe sa vama. Ona je svesna da je poželjna  i da samo jaka žena može biti uz jakog muškarca. Ne zadovoljava se malim stvarima i ne želi da spusti svoje kriterijume.
A šta je sa muškarcima? Da li muškarci imaju pravo da razmišljaju tako. Da li imaju pravo da kažu ''Želim odlučnu, jaku devojku, sa kojom ću imati iskren odnos, bez femkanja i taktiziranja''? Ako te pozovem na piće, očekujem da mi kažeš Da ili Ne. Ukoliko mi kažeš Ne, neću te više zvati. Kao i ti, ni ja ne želim da se zadovoljavam malim stvarima.

Slažem se da muškarac treba osvajati ženu. Smatram da je treba osvajati svakoga dana, iznova. Ali, ko je rekao da žena ne treba osvajati muškarca? U želji da dokažu svetu kako su samostalne i nezavisne, postale su usamljene. Niko ne voli santu leda.

2 коментара :